Symptomer

<< Ryggsmerter

Stiv korsrygg

Spente muskler i ryggen kan gjøre at du føler stivhet og i visse tilfeller forårsake smerte og ubehag.

Stelhet i ländryggen, Access Rehab.

Stivhet i ryggen kan i visse tilfeller oppstå i perioder med høyt stress og mye stillesitting. Det kan også oppstå i etterkant av en akutt ryggsmerte eller hvis man har gjort en ny og uvant aktivitet. Er stivheten vedvarende og plagsom kan behandling av muskler- og ledd eller et tilpasset treningsprogram være til god hjelp.

Hva kan du gjøre selv?

Stive muskler responderer ofte positivt på statisk eller dynamisk tøy. Det finnes mange ulike typer øvelser men hovedmålet er å skape bevegelse og sirkulasjon i området. Opplever du stivhet i nedre del av ryggen kan det hjelpe å tøye sete og hoftebøyer.

Les mer om hvorfor muskler føles stive her!

Huggsmerte

Huggsmerte i ryggen skyldes ofte spente og irriterte muskler rundt ryggvirvler og ribbein.

Les mer >>

Isjias

Isjiasnerven er den største nerven vi har i kroppen og den løper fra nedre del av korsrygg og helt ned til foten.

Les mer >>

Ryggøvelser

Bevegelse er en viktig komponent for å bli frisk og helbrede ryggsmerter. Her finner du noen øvelser som kan lindre symptomene og øke bevegelighet i korsryggen. Ønsker du hjelp med en individtilpasset treningsplan…

Les mer >>

Lumbago

Lumbago, også kalt «kink i ryggen» eller «hekseskudd», kjennetegnes av at det oppstår en huggende smerte i korsrygg sammen med kraftig nedsatt bevegelighet. Smerten debuterer vanligvis ved en bevegelse.

Les mer >>

Prolaps

Prolaps går også under navnet skiveprolaps eller skiveutglidning, og kjennetegnes av en skade på en av ryggens mellomvirvelskiver og at det oppstår press på ryggens nerver.

Les mer >>

Stiv korsrygg

Spente muskler i ryggen kan gjøre at du føler stivhet og i visse tilfeller forårsake smerte og ubehag.

Les mer >>