Symptomer

<< Vondt i kneet

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overbelastning og ofte i forbindelse med langdistanseløping.

Smärta bak i knävecket, Access Rehab.

Symptomer

Symptomene kan forverres av å sitte på huk og ved løping, først og fremst i bakker. Foreligger det en hevelse på baksiden av kneleddet kan symptomene forårsakes av Bakers cyste, som er et væskefylt hulrom på baksiden av kneet. Smerter på baksiden av kneleddet kan også forårsakes av muskelstrekk, overbelastning av muskulatur i legg og bakside lår eller skadetilfeller der kneet blir strekt for langt bak.

Bakers cyste

Likt som alle andre ledd har kneet en leddkapsel om er fylt med væske. Hvis det oppstår en betennelse i kneleddet, ved skade eller betennelse, vil kroppen reagere ved å øke produksjonen av leddvæske. Dette øker trykket i leddet og kan i visse tilfeller medføre en utposning (cyste) av leddkapselen bak i knehasen. I de fleste tilfeller kan man ha Bakers cyste uten å oppleve noen symptomer, og den forsvinner hvis man hviler kneet en periode. Bakers cyste kan også gi symptomer som merkbar hevelse bak kneet, begrenset bevegelse, smerter og en følelse av at det strammer på baksiden av kneet.

Behandling

Det viktigste tiltaket er å endre på de faktorene som forårsaker økt produksjon av leddvæske. Vanlige tilstander som kan medføre økt leddvæske er skader på menisk, artrose og andre betennelsestilstand i kneet. Når underliggende tilstanden leges, vil cysten forsvinne. Hvis symptomene oppstår i forbindelse med løping kan det være lurt å se over treningsprogrammet og redusere belastningen en periode.

På Access Rehab får du hjelp av erfarne naprapater og fysioterapeuter. Vi har vi lang erfaring med behandling og opptrening av kneskader. Velkommen!

Bestill time og få hjelp fra en av våre terapeuter

 

Vondt foran på kneet, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på framsiden av kneet eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose kne

Artrose i kneet er tilstand der det over lang tid forekommer slitasje av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er et vanlig problem innen løping og kjennetegnes av smerte på utsiden av kneet. Smerten oppstår ofte som et hugg men kan også komme mer smygende.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overbelastning og ofte i forbindelse med langdistanseløping.

Les mer >>