Symptomer

<< Vondt i kneet

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

Korsbåndene stabiliserer kneet både framover og bakover. Skader på fremre korsbånd er vanligst, og typisk årsak er at foten står fast i underlaget samtidig som kneet vris innover. I mange tilfeller kan man høre en «poppe-lyd» når skaden skjer. Skaden vil ofte forårsake en hevelse, smerte og stivhet som varer i ca en uke. Oppsøk lege med en gang for å utelukke brudd. Etter en uke anbefaler vi et besøk hos terapeut som kan gjøre en grundig undersøkelse når hevelsen har lagt seg. Skader på korsbånd bruker også å oppstå i forbindelse med menisk og leddbåndskader.

Symtom: Kraftig hevelse dagen etter skaden. «Poppe-lyd» når ulykken skjer samt en følelse av at kneleddet går ut av ledd og tilbake igjen.

Behandling: Etter en skade trenges en MR-undersøkelse for å stille diagnose. Etter bekreftet diagnose skal rehabilitering gjennomføres i minst 3 måneder, før man tar en avgjørelse om en eventuell operasjon.

Vondt foran på kneet, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på framsiden av kneet eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose kne

Artrose i kneet er tilstand der det over lang tid forekommer slitasje av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er et vanlig problem innen løping og kjennetegnes av smerte på utsiden av kneet. Smerten oppstår ofte som et hugg men kan også komme mer smygende.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overbelastning og ofte i forbindelse med langdistanseløping.

Les mer >>