Symptomer

Hoftesmerter

Smerte i og rundt hoften er et vanlig problem som kan vise seg på ulike måter. Alt fra stivhet etter en trening til kraftig verk som gjør det vanskelig å gå.

Symptombildet kan variere. Det kan være smerte ved aktivitet som forsvinner ved hvile, eller konstant verk. Blant løpere er det mange som opplever hoftesmerter og ofte er det fordi visse muskler rundt hoften er for svake.

Når vi behandler et hoftesmerter gjør vi alltid en grundig undersøkelse for å utelukke at det ikke er en annen sykdom i leddet som forårsaker smerten.

 

Isjias

Isjiasnerven er den største nerven vi har i kroppen og den løper fra nedre del av korsrygg og helt ned til foten.

Les mer >>

Verk i hoften

Verk i hoften kan årsakes av irriterte muskler rundt hoften og i setet.

Les mer >>

Smerte på utsiden av hoften

Smerte på utsiden av hoften kan skyldes irritasjon av muskler, slimposer eller sener i området rundt hoften. Det er vanlig blant løpere og andre idrettsutøvere men forekommer også ofte spesielt hos middelaldrende kvinner….

Les mer >>

Snapping Hip

Snapping Hip (Klikkende hofte) er en betegnelse for smerte/ubehag i hofte/lysk der det samtidig oppstår et klikk i visse hoftebevegelser.

Les mer >>

Lyskeskader

Smerte og plager i lysken kan ha mange ulike årsaker og det kan være vanskelig å stille en korrekt diagnose. Det kan være senebetennelse, brokk, artrose i hofteledd eller låsninger i ryggraden.

Les mer >>