Symptomer

Hoftesmerter

Smerte i og rundt hoften kan ha mange ulike forklaringer, og hvor plaget man er kan også variere. Det kan være plagsom stivhet, smerter i forbindelse med trening eller kraftig verk som gjør det vanskelig å gå.

Sykdomshistorien, symptombilde og en fysisk undersøkelse av funksjon er viktig informasjon for å skjønne hva som forårsaker smertene. I de fleste tilfeller vil det hjelpe å starte med aktiviteter og bevegelser som belaster og utfordrer hoftemusklene uten å provosere for mye smerter. Har du hoftesmerter i forbindelse med løping er det mange som opplever bedring av å styrke muskulaturen på utsiden av hoften.

Les mer og se forslag på øvelser for hoftesmerter her!

Hoftesmerter

Har du smerter i hoftene som vedvarer, eller om du ønsker en profesjonell hjelp og oppfølging, er du velkommen til en av våre naprapater eller fysioterpeuter. Vi hjelper deg med fysikalsk behandling og en plan som er tilpasset dine forutsetninger og behov.

Klikk på symptomene i menyen til høyre for lese mer om ulike tilstander som kan forårsake smerter i og rundt hoften.

Isjias

Isjiasnerven er den største nerven vi har i kroppen og den løper fra nedre del av korsrygg og helt ned til foten.

Les mer >>

Verk i hoften

Verk i hoften kan årsakes av irriterte muskler rundt hoften og i setet.

Les mer >>

Smerte på utsiden av hoften

Smerte på utsiden av hoften kan skyldes irritasjon av slimposer og sener eller anspente muskler i området rundt hoften. Det er vanlig blant løpere og andre idrettsutøvere, men forekommer også ofte spesielt hos…

Les mer >>

Snapping Hip

Snapping Hip (Klikkende hofte) er en betegnelse for smerte/ubehag i hofte/lysk der det samtidig oppstår et klikk i visse hoftebevegelser.

Les mer >>

Lyskeskader

Smerte og plager i lysken kan ha mange ulike årsaker og det kan være vanskelig å stille en korrekt diagnose. Det kan være senebetennelse, brokk, artrose i hofteledd eller låsninger i ryggraden.

Les mer >>