Symptomer

<< Nakkesmerter

Stiv nakke

Stiv nakke er noe de fleste av oss har opplevd en eller flere ganger i løpet av livet. Mange opplever det også daglig.

Stiv nakke

Stivhet i nakke og skuldre er svært vanlig og kan være utløst av langvarig statisk- og ensidig arbeid, anspenthet (perioder med høyt stressnivå) og overbelastning. Stivheten kan forårsake begrenset bevegelighet, ubehag og verk i musklene rundt nakken. I noen tilfeller kan det være et forstadium til «kink i nakken», men oftest er det en forbigående tilstand. Musklene i området føles ofte spente/stive og kan iblant gi hodepine/migrene, spenninger i kjeven, smerter ut i skuldre/armer og svimmelhet.

Hvis symptomene vedvarer kan det være bra å få dette undersøkt og behandlet av noen av våre terapeuter. Eksempler på behandlingsmetoder vi bruker ved stiv nakke er triggerpunktsbehandling, massasje, leddbehandling og akupunktur. Vi vil også hjelpe med å avdekke hva som forårsaker plagene og veilede til trening og bevegelse som forebygger tilbakefall.

Hva kan man gjøre selv?

Det beste forebyggende tiltaket er fysisk aktivitet. Variasjon i arbeidsstilling og gjerne små pauser gjennom arbeidsdagen der du beveger på nakke og skuldre.

Les mer om hvorfor muskler føles stive her!

Kink i nakken

Kink i nakken kjennetegnes av en raskt tiltredende smerte, i tillegg til stivhet og nedsatt bevegelse i nakke og øvre rygg.

Les mer >>

Stiv nakke

Stiv nakke er noe de fleste av oss har opplevd en eller flere ganger i løpet av livet. Mange opplever det også daglig.

Les mer >>