Symptomer

<< Nakke og skuldre

Skuldersmerter

Skulderleddet er det kroppens mest bevegelige ledd som innebærer et stort krav på muskelkontroll og styrke.

Skulderen består av skulderleddet, kragebeinsledd og leddet som utgjøres av skulderbladet mot brystkassen. Bevegeligheten i nakke og brystkasse har også en innvirkning på skulderen og derfor kan det være flere faktorer som spiller inn når skulderen ikke fungerer optimalt.

Skuldersmerter er noe mange opplever relatert til kontorarbeid. Også innenfor idrett er skuldersmerter noe som forekommer ofte. Idretter som svømming, volleyball og tennis har høy forekomst av skuldersmerter. Ved plager i dette området er det viktig å se på helheten, ettersom funksjonen i skulderen påvirkes av nakken, ryggrad og skulderbladets bevegelighet. Vårt fokus i behandlingen er å finne årsaken til smerten.

Senebetennelse i skulderen, Impingement

Senebetennelse i skulderen også kjent som impingement og tendinopati kan oppstå ved skade eller at man overbelaster skulderen med uvante bevegelser.

Skuldersmerte, Access Rehab.

Skuldersmerte

Smerten kan ha sitt opphav fra en av musklene som fester inn på skulderen, eller fra nærliggende strukturer. Symptomene oppstår ofte ved enkelte bevegelser og spesielt når man beveger armen over skulderhøyde.

Referert smerte

Hvis smerten i skulderen oppleves som utstrålende, stikkende og ikke nødvendigvis er koblet til bevegelser av armen kan smerten forårsakes av muskler, ledd og nerver i nakke og rygg. Når vi undersøker skuldersmerter vil vi alltid gjøre en  grundig undersøkelse av både skulder og nakke.

Skulderen er kroppens mest bevegelige ledd og er avhengig av muskler som stabiliserer leddet. Musklene som stabilisere skulderen er avhengig av varierte bevegelser og belastning for at de skal opprettholde god funksjon i skulderleddet.

Når skulderen ikke får nok variasjon kan det oppstå spenninger og stivhet i musklene rundt skulderen. Dette kan over tid kan skape spenninger og smerte i nakke og mellom skulderblad.

Les mer om nakkesmerter her.

Behandling

Første prioritet i behandlingen er å dempe smertene, redusere en eventuell betennelse og tilpasse fysisk aktivitet slik at man unngår smertefulle bevegelser. I denne fasen kan manuell behandling av muskler og ledd hjelpe for smertelindring og forbedring av bevegelighet. Samtidig er det viktig å starte tidlig med bevegelighet- og styrketrening. Skulderen er som nevnt kroppens mest bevegelig ledd og derfor finnes det ofte alternative bevegelser der du kan belaste skulderen uten smerter.

På Access Rehab har vi lang erfaring med undersøkelse, behandling og opptrening av skuldersmerter. Vår ambisjon er å gi deg hjelp og verktøy som gir resultater i dag og på lang sikt. Velkommen til oss!

Vondt i albuen

Vondt i albuen er vanlig og forekommer ofte både innenfor idrett og hos personer som jobber mye med datamaskin.

Les mer >>

Smerte eller dovninger i hånden

Stivhet og ømhet i hånd og håndledd er ikke uvanlig.

Les mer >>

Hodepine

Hodepine er vanlig og oftest en helt ufarlig tilstand. Det kan forårsakes av spente muskler i nakke, skuldre og kjeve, men også av langvarig stress.

Les mer >>

Kjevesmerte

Smerte i kjeven er ikke uvanlig. Det kan ofte årsakes på grunn av stress og spenninger i nakke og kjevemuskulatur.

Les mer >>

Nakkesmerter

Nakkesmerter forekommer hos 70% av alle mennesker en eller flere episoder i løpet av livet. 30-50% av den voksne befolkningen i Norge opplever smerte i nakken i løpet av et år.

Les mer >>

Skuldersmerter

Skulderleddet er det kroppens mest bevegelige ledd som innebærer et stort krav på muskelkontroll og styrke.

Les mer >>

Vondt mellom skulderbladene

Smerte mellom skulderbladene er en vanlig plage som mange ganger oppstår i forbindelse med stillesittende livsstil, høyt stressnivå og dårlig ergonomi på arbeid.

Les mer >>