Symptomer

<< Vondt i kneet

Vondt foran på kneet, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på framsiden av kneet eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke noe galt med kneet bedømt ved røntgen og andre bildeundersøkelser.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

De som oftest rammes av fremre knesmerter er unge aktive personer mellom 15-30 år. Plagene forsvinner av seg selv med årene, og leder ikke til slitasje i kneleddet.

Symtomer

  • Smerte når kneet bøyes eller strekkes hyppig.
  • Smerte under aktiviteter som løping, sykling, alpint, hopp, gange, når man går opp eller nedover trapper etc.
  • Smerte som oppstår etter at man har har sittet lenge med bøyde knær, som for eksempel lengre bilreiser eller kinobesøk.

Hvis kneleddet låser seg, eller hvis kneet hovner opp er det anbefalt å søke hjelp hos naprapat, fysioterapeut eller kiropraktor. Det samme gjelder hvis hvile fra aktivitet i 1-2 uker ikke gir noen bedring.

Vondt foran på kneet, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på framsiden av kneet eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose kne

Artrose i kneet er tilstand der det over lang tid forekommer slitasje av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er et vanlig problem innen løping og kjennetegnes av smerte på utsiden av kneet. Smerten oppstår ofte som et hugg men kan også komme mer smygende.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overbelastning og ofte i forbindelse med langdistanseløping.

Les mer >>