Symptomer

<< Vondt i kneet

Artrose i kneet

Artrose i kneet er tilstand der det over lang tid forekommer slitasje av leddbrusk og ben i kneet.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

Årsak

Lårbeinet og leggbeinets ender, som møtes i kneleddet, er dekket av leddbrusk. Brusket gjør at leddflatene glir mot hverandre med minst mulig motstand. Ved artrose har brusket gradvis forandret seg, og blitt ujevnt og ruglete. Dette kan medføre smerter og etterhvert stivhet i kneleddet. I blant kan området rundt kneet føles varmt og hovent. Artrose er en sykdom og ikke en slitasjeskade, og regelmessig trening har vist lovende resultater for å redusere ubehag og smerter. Risken for artrose øker ved tidligere kneskader og overvekt.

Symptomer

Smerter i kneet som forverres ved aktivitet eller etter en at du har sittet stille. Smerten går ofte over når du har gått en stund. Hovenhet rundt kneleddet kan forekomme, og i senere stadier av sykdommen kan man oppleve nedsatt bevegelighet og smerter i hvile.

Behandling og trening

Regelmessig trening med lav intensitet samt fysikalsk behandling for å lindre symptomer. Styrketrening med fokus på lår, legger og sete.

 

På Access Rehab hjelper vi deg med både smertelindrende behandling og et individtilpasset treningsopplegg. Bestill time her!

Vondt foran på kneet, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på framsiden av kneet eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose kne

Artrose i kneet er tilstand der det over lang tid forekommer slitasje av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er et vanlig problem innen løping og kjennetegnes av smerte på utsiden av kneet. Smerten oppstår ofte som et hugg men kan også komme mer smygende.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overbelastning og ofte i forbindelse med langdistanseløping.

Les mer >>