Symptomer

<< Fotleddsproblem

Overtråkk

Overtråkk, eller forstuing av ankel, oppstår når belastningen blir for stor og at man tråkker forkjært med foten. Den vanligste skaden skjer når foten vris innover, og det blir et betydelig strekk på leddbåndene på utsiden av ankelen.

Stukning, Access Rehab.

I mange tilfeller oppstår det en skade på leddbåndene som sitter på utsiden av ankelen, hvor det oppstår en blødning og hevelse. Er det første gang du forstuer ankelen kan foten bli blå og veldig hoven av blødningen. Kompresjon og behandling som følger POLICE-metoden* er veldig viktig de første 48 timene. Skaden leger seg selv, og ved god rehabilitering er du raskere tilbake til din trening.

Første gangen du tråkker over bør du være oppmerksom på at det kan være en fraktur. Er du usikker tar du kontakt med helsevesenet for en røntgenundersøkelse.

*POLICE = Protect, Optimal Loading, Ice, Compression, Elevation 

Overtråkk

Overtråkk, eller forstuing av ankel, oppstår når belastningen blir for stor og at man tråkker forkjært med foten. Den vanligste skaden skjer når foten vris innover, og det blir et betydelig strekk på…

Les mer >>

Ustabilt fotledd

Fot og ankelledd kan være ustabile etter en tidligere overtråkk, annen skade i ankel/fot eller hvis du har overbevegelige ledd.

Les mer >>