Symptomer

Nakkesmerter, hodepine, plager i skuldre og armer

Å oppleve verk eller smerte i skuldre/armer og hodet/nakke er ikke uvanlig. Smerten kan variere, og det handler oftest om en langvarig overbelastning. Det kan for eksempel være at musklene har blitt sensitive etter lengre perioder med stillesittende arbeid. Plager i disse områdene kan også forekomme ved langvarig stress, utmattelsessyndrom og tunge løft. Det er veldig uvanlig, men i visse tilfeller kan nakkesmerte være ett symtom på en alvorlig sykdom. Klikk på en rubrikk i ruten ved siden av, som beskriver det området du har vondt for å få mer informasjon om dine symptomer.

Vondt i albuen

Vondt i albuen er vanlig og forekommer ofte både innenfor idrett og hos personer som jobber mye med datamaskin.

Les mer >>

Smerte eller dovninger i hånden

Stivhet og ømhet i hånd og håndledd er ikke uvanlig.

Les mer >>

Hodepine

Hodepine er vanlig og oftest en helt ufarlig tilstand. Det kan forårsakes av spente muskler i nakke, skuldre og kjeve, men også av langvarig stress.

Les mer >>

Kjevesmerte

Smerte i kjeven er ikke uvanlig. Det kan ofte årsakes på grunn av stress og spenninger i nakke og kjevemuskulatur.

Les mer >>

Nakkesmerter

Nakkesmerter forekommer hos 70% av alle mennesker en eller flere episoder i løpet av livet. 30-50% av den voksne befolkningen i Norge opplever smerte i nakken i løpet av et år.

Les mer >>

Skuldersmerter

Skulderleddet er det kroppens mest bevegelige ledd som innebærer et stort krav på muskelkontroll og styrke.

Les mer >>

Vondt mellom skulderbladene

Smerte mellom skulderbladene er en vanlig plage som mange ganger oppstår i forbindelse med stillesittende livsstil, høyt stressnivå og dårlig ergonomi på arbeid.

Les mer >>