Symptomer

Nakkesmerter, hodepine, plager i skuldre og armer

Å oppleve verk eller smerte i skuldre/armer og hodet/nakke er ikke uvanlig. Smerten kan variere, og det handler oftest om en langvarig overbelastning. Det kan for eksempel være at musklene har blitt sensitive etter lengre perioder med stillesittende arbeid. Plager i disse områdene kan også forekomme ved langvarig stress, utmattelsessyndrom og tunge løft. Det er veldig uvanlig, men i visse tilfeller kan nakkesmerte være ett symtom på en alvorlig sykdom. Klikk på en rubrikk i ruten ved siden av, som beskriver det området du har vondt for å få mer informasjon om dine symptomer.

Vondt i albuen

Smerte i og rundt albuen er vanlig forekommende, først og fremst hos personer som jobber mye med datamaskin.

Les mer >>

Smerte eller dovninger i hånden

Stivhet og ømhet i hånd og håndledd er ikke uvanlig.

Les mer >>

Hodepine

Hodepine er vanlig og oftest en helt ufarlig tilstand. Det kan forårsakes av spente muskler i nakke, skuldre og kjeve, men også av langvarig stress.

Les mer >>

Kjevesmerte

Smerte i kjeven er ikke uvanlig. Det kan ofte årsakes på grunn av stress og spenninger i nakke og kjevemuskulatur.

Les mer >>

Vondt i nakken

Så mange som 70% av alle mennesker vil i løpet av livet oppleve en eller flere episoder med smerte fra nakkeregionen. 3 av 5 vil oppleve tilbakefall innen 1-5 år.

Les mer >>

Vondt i skulderen

Skulderleddet er det kroppens mest bevegelige ledd som innebærer et stort krav på muskelkontroll og styrke.

Les mer >>

Vondt mellom skulderbladene

Smerte mellom skulderbladene er en vanlig plage som mange ganger kan forklares av en stillesittende livsstil, høyt stressnivå og dårlig ergonomi på arbeid.

Les mer >>