Symptomer

<< Vondt i nakken

Kink i nakken

Kink i nakken kjennetegnes av en raskt tiltredende smerte, i tillegg til stivhet og nedsatt bevegelse i nakke og øvre rygg.

Ved kink i nakken har du oftest problemer med å rotere eller bøye hodet fram og bak. Årsaken til smerten/stivheten er oftest helt ufarlig og oppstår når nakken overbelastes. Det kan forekomme muskelkramper og kraftige smerter som kroppen reagerer med for beskytte området. Det er ofte flere faktorer som spiller inn når kroppen reagere på denne måten. Det kan oppstå ved tungt løft, lengre perioder med høyt stressnivå eller en annen for for belastning som nakken ikke er forberedt på. Smerten er sjeldent patologisk som betyr at den ikke er forårsaket av en skade eller betennelse.

Hva kan du selv gjøre om du opplever nakkesmerter?

Å holde seg i bevegelse er ofte en viktig faktor for å bli raskt bedre. Beveg deg så mye du kan samtidig som du tar hensyn og unngår de mest smertefulle bevegelsene.

En kink i nakken forsvinner oftest av seg selv etter noen dager opp til 2 uker. Hvis du vil være helt sikker på at du gjør det beste for å bli raskt bedre og for å unngå mer plager eller vedvarende smerte kan det være bra å besøke en av våre terapeuter. Vi hjelper deg med å stille rett diagnose, utelukke farlige tilstander og vi gjør manuell behandling for å behandle den akutte smerten. Deretter hjelper vi deg med trening og en strategi for å unngå tilbakefall i framtiden.

Les også om Stiv nakke

 

 

Kink i nakken

Kink i nakken kjennetegnes av en raskt tiltredende smerte, i tillegg til stivhet og nedsatt bevegelse i nakke og øvre rygg.

Les mer >>

Stiv nakke

Stiv nakke er noe de fleste av oss har opplevd en eller flere ganger i løpet av livet. Mange opplever det også daglig.

Les mer >>