Blogg

Styrketräning med Redcord – en viktig del av träningsupplägget

31 mar 2014

Skidsäsongen 2013/2014 börjar lida mot sitt slut. En säsong som varit en berg-och-dalbana där dalarna tyvärr dominerat. Kroppen har blivit trött och slut så fort jag försökt träna och många tävlingar har blivit en stor besvikelse.

Hedda Bångman.

Men trots en krånglig säsong så lyckades jag ändå bli 13:e på JVM och få ett JSM-silver. Och visst hade jag hoppats på betydligt bättre resultat men jag är ändå rätt nöjd med tanke på hur kroppen har mått.

Även om jag inte kunnat träna så mycket skidåkning och konditionsträning som jag önskar har kroppen svarat bra på styrketräning, vilket varit bra då just styrkan är ett område jag behöver utveckla mer. Faktiskt är det de senaste månaderna som jag ser resultatet av just den träningen och jag är övertygad om att det är Redcords slingträning som gjort mig starkare, främst i magen och bålen. Jag tror också att det är just den styrkan, alltså i magen och bålen som har gjort att jag orkar hålla positionen i skidåkningen bättre och längre. Så trots att jag inte kunna träna så mycket har jag ändå förbättrat min teknik.

Hedda Bångman. Hedda Bångman. Hedda Bångman.

Redcord är, enligt mig, ett otroligt effektivt träningsredskap där man får ut maximal effekt på kort tid. Nu tar styrkepassen 30-45 min till skillnad mot tidigare då det tog över en timme och då är jag ändå tröttare nu när jag går från gymmet. Träningen blir helt enkelt effektivare vilket är bra då det ger mig mer tid till återhämtning.

Den kommande månaden ska jag försöka ladda batterierna i kroppen så jag känner mig helt utvilad till 1:a maj, då friidrottssäsongen börjar. Efter en tung skidsäsong ser jag extra mycket fram emot att få starta igång med den träningen igen och förhoppningsvis få göra en bra friidrottssäsong. Jag ser också framemot att få utveckla min styrka med Redcord och hitta fler övningar som gör mig starkare och bättre. Just nu tränar jag mest mage, rygg och bål i slingorna men det finns många bra övningar för hela kroppen som jag vill lära mig.

Hälsningar
Hedda Bångman
Östersund

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013