Blogg

Sandra Eriksson sammanfattar den gångna säsongen!

24 sep 2014

Det är ganska exakt ett halvår sedan jag senast skrev här på Access Rehab-bloggen. Då hade jag nyligen börjat springa igen, efter vinterns alla problem, och hade höga mål inför min tävlingssäsong. Nu har jag precis avslutat säsongen och är mitt i min viloperiod.

Sandra Eriksson.

Säsong 2014 gick precis som den skulle. Varje lopp gick enligt planerna, – förutom just det loppet som verkligen behövde gå enligt planerna. EM-finalen, som jag skulle vinna, blev tyvärr ett totalt misslyckande. MEN, i övrigt har säsongen varit mycket bra och jag har lärt mig otroligt mycket. Med tanke på alla vinterns problem, med bland annat fyra månader utan löpning, så gick det över alla förväntningar. Att kapa mitt eget finska rekord på 3000m hinder med 14 sekunder, i ett lopp som jag inte ens gjorde speciellt bra, och att ta sig upp till 2:a i europastatistiken och 12:a i världsstatistiken var nog bättre än väntat!
Visst var jag orolig innan säsongen började, orolig över att kroppen inte skulle hålla. Ibland var kroppen i kaos efter alltför hårda hinderpass. Ibland krånglade vristen och i bland var hela ryggen sned av alla väskor jag släpat runt på hela sommaren. Men jag var på naprapatbehandlingar hos Björn Sverre nästan varje vecka så kroppen höll sig i bra skick. Behandlingarna bestod av massage, nålar och en himla massa ryggknäckande (har en känsla av att det inte heter ”ryggknäckande” på naprapatspråk). Tidigare säsonger har jag gått på behandling ungefär en gång i månaden så jag är helt övertygad över att den hjälp jag har fått från Access Rehab är en stor orsak till sommarens framgångar.

Säsongen avslutades på bästa sätt med en första och andra plats inför hemmapubliken på Olympiastadion i Helsingfors. Nu har jag en väldigt lugn träningsmånad på gång men ser fram emot att börja träna inför säsong 2015. Efter tre höstar med en hel del skadeproblem ligger nu allt fokus på att hålla mig skadefri i år. För att lyckas med det behöver jag hjälp, och då är det en himla tur för mig att Access Rehab finns. Och dessutom fortfarande bara 700m hemifrån…

Med er hjälp ska det lyckas! Och vilka framgångar en skadefri träningssäsong kan föra med sig kan jag ännu bara fantisera om. Men jag längtar efter att se resultatet. Tack för den här säsongen, nu siktar vi framåt!

Sandra Eriksson

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013