Blogg

Hej igen alla Redcordanvändare – Jakob Engström här!

22 okt 2014

Idag började jag dagen med att bege mig till en rullskidbana i närheten för att köra stakintervaller. Väl där inser jag mitt misstag, nästan alla banor var snötäckta. Men jag begav mig hem och bytte om för att köra löpintervaller hemma istället.

Jakob Engström, längd.

Jag körde en simulerad längdskidsprint, 4 x 1000m. Det kändes helt okej även om jag inte är någon löpare. När jag kom hem så hängde mina Redcordband väldigt inbjudande i trappan. Jag hade inte planerat att köra någon styrka efter det passet men det slutade med att jag körde 2st bålövningar och 2st triceps övningar.

Jag körde de vanliga plankövningarna som jag visade i mitt tidigare inlägget. Tricepsövningarna jag körde ser ni på bilderna. Den första övningen är egentligen vanliga dips, men mycket mycket jobbigare. När jag kör dips på en vanlig dipsstång så brukar jag hänga mellan 20 och 35kg i bältet för att få den belastningen jag behöver. När jag kör dips i Redcordbanden behöver jag inte några vikter alls, man får fullt upp att hålla balansen och stabiliteten. Det kallar jag ”funktionell styrka” vilket är det som räknas om man planerar att använda den. Det spelar ingen roll hur stark man är i isolerade maskiner om man bara är stark där och inte får ut styrkan i rätt forum så att säga.
Jakob Engström, längd.Jakob Engström, längd.

Den andra övningen är faktiskt en jag har uppfunnit själv (tror jag). Den är grym för triceps, man känner verkligen hur mycket den tar när man kör. Men den belastar även hela bålen, latsen och axlarna. Man blir väldigt stabil i hela kroppen medan man stärker triceps extra mycket. Det är min favorit övning för att stärka musklerna man använder när man stakar.

Jakob Engström, längd.Jakob Engström, längd.

Kika gärna på min hemsida www.jojaengstroems.weebly.com,
MVH Jacob Engström
Längdskidåkare

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013