Blogg

Ett äventyr i Asien med Emma Graaf!

9 des 2015

Efter 3,5 veckor i Asien avslutar jag nu triathlon-säsongen 2015. I Asien har jag tävlat två gånger, en gång på Ironmandistansen i Malaysia och en tävling över halvironmandistans i Phuket, Thailand. Ironmantävlingen visade sig bli tuffare än förväntat, 3 dagar till tävling och omställning 7 timmar i dygnsrytmn samt 85% luftfuktighet och 30 grader varmt visade sig bli lite väl tufft för kroppen, trots fin form.

Emma i Asien.

Jag kom i mål med nöd och näppe men jag var inte den enda i proffsfältet som hade det tufft, flera bröt och superduktiga Bree Wee från USA kom in på placeringen bakom mig. Den avslutande maran tog 4 timmar och 33 minuter! Inte min bästa tävling med andra ord men enormt stolt över att jag bet ihop och tog mig imål.

Den andra tävlingen i Thailand gick väldigt mycket bättre och kom i mål med ett leende på läpparna på plats 10 av damproffsen och jag hade 10 minuter bättre tid än i fjol på samma bana. Tävlingen i Thailand är mycket tuff och hela racet är som ett långt äventyr i hettan med branta backar upp till 21%, hundar och trafik på banan och fantastiskt fin miljö. Vann gjorde Simone Brändli och två var Jodie Swallow så visst hade jag bra motstånd.

Emma Graaf

Foto: Henrik Kindgren

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013