Symptomer

<< Knesmerter

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

Meniskene er to støtdempende bruskskiver inne i kneleddet som stabiliserer kneet når du går, springer og hopper. Når en menisk skades kan det oppstå sprekker eller en bit av menisken kan løsne. Hvis en løs bit av menisken setter seg fast et sted i kneleddet, kan det låse seg når du bøyer og strekker på kneet. Skader på meniskene kan først og fremst oppstå under aktivitet når kneet vris kraftig innover. Den vanligste skaden og smerten årsakes av den mediale menisken (på innsiden av kneleddet).

Symtom vid meniskskada:

  • Kneet låser seg.
  • Kneet gjør vondt når du sitter på huk eller vrir på det.
  • Det oppstår en hevelse i kneleddet.

Behandling: Små, akutte meniskskader vil som regel helbredes etter uker eller få måneder med korrekt opptrening. Større meniskskader burde sys sammen. Trening av kneet må alltid gjennomføres etter skade eller smerte. Det er viktig å trene opp stabilitet, koordinasjon og balanse i ben og overkropp.

Fremre knesmerter, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på kneets framside, eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke noe…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose

Kneleddsartrose er et symptomgivende tilstand der det over lang tid forekommer slitasjeforandringer av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er en irritasjon og smerte på utsiden av kneet, i høyde med kneleddet. Det oppstår ofte i forbindelse med løping eller andre idretter som belaster fot, hofte og kne.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overanstrengelser og fremst ved langdistanseløping.

Les mer >>