Symptomer

<< Knesmerter

Kneleddsartrose

Kneleddsartrose er et symptomgivende tilstand der det over lang tid forekommer slitasjeforandringer av leddbrusk og ben i kneet.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

Lårbeinet og leggbeinets ender, som møtes i kneleddet, er dekket av leddbrusk. Brusket gjør at leddflatene glir mot hverandre med minst mulig motstand. Ved artrose har brusket gradvis forandret seg, og blitt ujevnt og ruglete. Dette kan medføre smerter og etterhvert stivhet i kneleddet. I blant kan området rundt kneet føles varmt og hovent. Artrose er en sykdom og ikke en slitasjeskade, og med hjelp av trening kan sykdomsforløpet minskes. Risken for artrose øker ved tidligere kneskader og overvekt.

Symtom ved artrose i kneleddet: Smerte når du går eller sitter stille. Smerten går ofte over når du har gått en stund. Hovenhet rundt kneleddet kan forekomme, og i senere stadier av sykdommen nedsatt bevegelighet.

Behandling: Trening med lav intensitet i en lengre periode samt manuell behandling for å lindre symptomer.

Fremre knesmerter, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på kneets framside, eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke noe…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose

Kneleddsartrose er et symptomgivende tilstand der det over lang tid forekommer slitasjeforandringer av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er en irritasjon og smerte på utsiden av kneet, i høyde med kneleddet. Det oppstår ofte i forbindelse med løping eller andre idretter som belaster fot, hofte og kne.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overanstrengelser og fremst ved langdistanseløping.

Les mer >>