Symptomer

<< Knesmerter

Fremre knesmerter, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på kneets framside, eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke noe galt med kneet bedømt ved røntgen og andre bildeundersøkelser.

Knäproblem/hopparknä/löparknä, Access Rehab.

De som oftest rammes av fremre knesmerter er unge aktive personer mellom 15-30år. Plagene forsvinner av seg selv med årene, og leder ikke til slitasje i kneleddet.

Symtom

  • Smerte når kneet bøyes eller strekkes hyppig.
  • Smerte under aktiviteter som løping, sykling, alpint, hopp, gange, når man går opp eller nedover trapper etc.
  • Smerte som oppstår etter at man har har sittet lenge med bøyde knær, som for eksempel lengre bilreiser eller kinobesøk.

Hvis kneleddet låser seg, eller hvis kneet hovner opp er det anbefalt å søke hjelp hos naprapat, fysioterapeut eller kiropraktor. Det samme gjelder hvis hvile fra aktivitet i 1-2 uker ikke gir noen bedring.

Fremre knesmerter, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på kneets framside, eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke noe…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose

Kneleddsartrose er et symptomgivende tilstand der det over lang tid forekommer slitasjeforandringer av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er en irritasjon og smerte på utsiden av kneet, i høyde med kneleddet. Det oppstår ofte i forbindelse med løping eller andre idretter som belaster fot, hofte og kne.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overanstrengelser og fremst ved langdistanseløping.

Les mer >>