Symptomer

Knesmerter

Knesmerter er vanlig både for normalt aktive mennesker og innenfor idrett. Vanlige årsaker er ulike typer overbelastning, slitasjeforandringer og kneskader. I den eldre delen av befolkningen er kneartrose en vanlig årsak til plager med knærne. Artrose i kneet og knesmerter er imidlertid ikke alltid korrelerende, dvs at man kan ha artrose i kneleddet uten smerte og knesmerter uten artrose.

Smerten du opplever i kneet kan ha mange ulike årsaker som for eksempel et ikke optimalt treningsopplegg eller overbelastning. Er man 35 år og oppover er det spesielt artrose som skiller seg ut i forekomsten av knesmerte, og det rammer kvinner oftere enn menn. Første tegnet på artrose er økende stivhet og smerte i leddet først og fremst når man skal sette i gang med aktivitet, f.eks når man skal reise seg fra sittende til stående eller når man begynner å gå. Vi utfører alltid en nøye undersøkelse av kneet og sikkertstiller at du ikke har en skade som skal behandles andre måter. Når vi har stilt en diagnose legger vi opp en plan der både manuell behandling og opptrening inngår.

Knesmerter, hopperkne, løperkne, Access Rehab.

Bestill time og få hjelp fra en av våre terapeuter

Fremre knesmerter, PFSS

Patellofemoralt smertesyndrom (PFSS) er en tilstand der det oppstår smerte på kneets framside, eller diffust rundt kneskålen. Det oppstår når leddet mellom kneskålen og lårbeinet overbelastes. I de fleste tilfeller finnes ikke noe…

Les mer >>

Jumpers Knee

Jumpers knee, eller Patellar tendinopati er en skade på senen til den store lårmuskelen som er festet under kneskålen. Smerten er lokalisert på framsiden av kneet under kneskålen, og kommer ofte i forbindelse…

Les mer >>

Artrose

Kneleddsartrose er et symptomgivende tilstand der det over lang tid forekommer slitasjeforandringer av leddbrusk og ben i kneet.

Les mer >>

Korsbåndskade

Skader på korsbåndet skjer vanligvis ved at kneet utsettes for en kraftig vridning eller rotasjon.

Les mer >>

Leddbåndskade i kneet (forstuing)

Leddbåndskader i kneet kan skje både på innsiden og utsiden av kneet. Skaden på innsiden av kneet er den mest hyppige og står for 40% av alle typer kneskader.

Les mer >>

Løperkne

Løperkne er en irritasjon og smerte på utsiden av kneet, i høyde med kneleddet. Det oppstår ofte i forbindelse med løping eller andre idretter som belaster fot, hofte og kne.

Les mer >>

Meniskskader

Symptomer på en meniskskade er smerte i kneet ved vridninger eller når du sitter på huk. Tidligere meniskskade kan i visse tilfeller lede til artrose i kneet.

Les mer >>

Smerte på baksiden av kneleddet

Smerte på baksiden av kneleddet oppstår vanligvis på grunn av overanstrengelser og fremst ved langdistanseløping.

Les mer >>